Yem bitkisi ne zaman ekilir?
Toprak hazırlığı: Sonbahar ekimi için, tahıl hasadından sonra toprak yüzeysel olarak işlenir ve sonbaharda daha derin sürülür ve tohumlar tırmık veya motorlu çapa ile ekilir. İlkbahar ekimi için, tarla sonbaharda sürülür ve tohumlar ilkbaharda tırmıklanarak ekilir. Ekim mümkün olduğunca erken yapılmalıdır.
Yem bezelyesi hangi aylarda ekilir?
Tarla bezelyesi yetiştiriciliği hem yaz hem de kış aylarında yapılabilir. Ilıman iklime sahip bölgelerde kış ekimi, soğuk bölgelerde ise yaz ekimi tercih edilir. Ülkemizde kış ekimi Kasım ve Aralık aylarında yapılır. Yaz ekimi için Şubat-Mart ayları uygun kabul edilir.
Hayvan yemi ne zaman ekilir?
Ekim Ağustos sonundan 15 Ekim’e kadar yapılır. Tohumlar çok küçük olduğundan iyi hazırlanmış bir tohum yatağı gerektirir. Ön ekim hasadı yapıldıktan sonra toprak, 8-10 cm derinliğe kadar çorap pulluğu ile sürülür. Ekim sırasında, tohumların istenilen derinliğe düşmesini sağlamak için musluk çekilmelidir.
Yem bezelyesi ekimi nasıl yapılır?
Tarla bezelyesi tohumu ekilirken buğday çimi tohumu ile karıştırılması gerekir. Dekara tarla bezelyesi (1.
Yemlik otu nasıl ekilir?
Yem otu nasıl ekilir? Yem otu tohumlarının ekimi genellikle ilkbahar veya sonbaharda yapılmalıdır. Ekim derinliği 1-2 cm olarak ayarlanmalı ve tohumlar 15-25 °C sıcaklıktaki bir ortama ekilmelidir. Bitkinin sağlıklı büyümesi için iyi drene edilmiş, hafif asidik bir toprak tercih edilir.
5’li karışım yem bitkisi nasıl ekilir?
Buğday için mekanik ekim makineleri kullanılarak, 1000 metrekareye 12-16 kg tohum ekilerek 3-4 cm derinliğe ekilmesi ve ardından silindirle sıkıştırılması yeterlidir. Ekimden önce ve sonra toprağın sıkıştırılması çimlenme ve verim için çok önemlidir. Toprak koşullarına bağlı olarak ekim derinliği 4-5 cm’den daha derin olmamalıdır.
Yem bezelyesi soğuğa dayanıklı mı?
Tarla bezelyeleri -8 °C’ye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir, ancak kuraklığa ve sıcağa karşı toleransları düşüktür. Toprak seçici olmasa da, nemli, yüksek su tutma kapasitesine sahip, fosfor ve kireç içeren nötr veya alkali topraklar daha yüksek verimlilik sağlar. Tarla bezelyeleri serin bölgelerde ilkbaharda ve ılıman bölgelerde kışın ekilebilir.
Yem bezelyesi çok yıllık mı?
Bezelye tek yıllık bir bitkidir.
Ekim ayında bezelye ekilir mi?
Tohum ekim zamanı; Bölgenin iklim koşullarına göre değişir. Erkenci – yarı erkenci çeşitler Şubat başından 15 Mart’a kadar; Yarı erkenci ve geççi çeşitler Mart başından Nisan başına kadar; Sıcağa dayanıklı çeşitler 15 Nisan’dan sonra ekilmelidir. Sonbahar çeşitleri Kasım-Aralık ayları arasında da ekilebilir.
Yemlik mısır ne zaman ekilir?
Bu nedenle mısır genellikle ilkbaharın ortasından sonuna doğru ekilir. İdeal olarak, toprağın don riski altında olmadığı ve hava sıcaklığının gündüzleri en az 10-12 dereceye ulaştığı bir zamanda ekilmelidir.
Chiko yem bitkisi ne zaman ekilir?
Dekara 1,5 kg Çiko yem bitkisi tohumu ekilir. Verimli ve iyi drenajlı topraklarda yüksek verim elde edilir. Sonbahar ve ilkbaharda ekilir. Aşırı don olan bölgelerde ilkbahar ekimi önerilir.
Çok yıllık yem bitkileri nelerdir?
a) Çok yıllık yem bitkileri; yonca, korunga, yapay çayır merası, ak üçgül, çayır üçgülü, gazal boynuzu ve tek yıllık yem bitkileri; fiğ, Macar fiği, fiğ, erik, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan şalgamı, yem şalgamı, yem bezelyesi, yem baklası, İskenderiye üçgülü, İtalyan otu (Lolium…)
Yem bezelyesine hangi gübre atılır?
Yem bezelyesi yetiştiriciliğinde, çimlenmeden bitkinin toprak yüzeyine çıkışına ve kök nodüllerinin oluşumuna kadar geçen sürede azota ihtiyaç vardır. Bu dönemde dekara 3-5 kg saf azot verilir. Bu aşamadan sonra bitki kendi azotunu sağlar. Sonraki dönemlerde gübre kullanılmaz.
Yem bezelyesi nerede yetişir?
Tarla bezelyesi yetiştiriciliği: Tınlı, nemli, kireçli ve hafif asidik topraklarda gelişir. Yıllık yağışı 500-1000 mm olan yerlerde iyi yetişir. Bezelye çimlenme sıcaklığı: 4-18 derece, bezelyenin büyümesi ve gelişmesi 12,5 – 18 derece, meyve verme dönemindeki bitkiler 26 derecede.
Yem bezelyesi dekara kaç balya verir?
Tarla bezelyesi hasadı Bu dönemde kurak ve çorak koşullarda dekar başına 1 ton yeşil ot veya 250-300 kg kuru ot hasadı yapılabilir. Yeterli yağış veya sulama suyu olan bölgelerde dekar başına yeşil ot verimi 2 ila 4 ton arasında değişebilir.
Chiko yem bitkisi ne zaman ekilir?
Dekara 1,5 kg Çiko yem bitkisi tohumu ekilir. Verimli ve iyi drenajlı topraklarda yüksek verim elde edilir. Sonbahar ve ilkbaharda ekilir. Aşırı don olan bölgelerde ilkbahar ekimi önerilir.
Dörtlü karışım yem bitkisi ne zaman ekilir?
Ekim dönemi sonbahar buğday ekim dönemidir. Doğu Anadolu bölgesinde ilkbahar ekimi yapılır. Sulak ve kurak alanlarda yetişebilir. Kurak alanlarda yüksek verimi nedeniyle üreticiler tarafından tercih edilmektedir.
Sudan otu hangi aylarda ekilir?
Sıcak bölgelerde genellikle ikinci ürün olarak ekilen bitki, mayıs sonu ile temmuz ortası arasında ekilebilir. Başarılı bir ekim için toprağın fiziksel yapısının düzeltilmesi ve toprak yüzeyinin iyice ufalanması gerekir. Bu nedenle toprak nemi yüksek olduğunda toprak işleme yapılmamalıdır.
Yem şalgamı ne zaman ekilir?
Aynı zamanda hayvanlar için sindirilebilirliği yüksek bir yem bitkisidir. Ekim zamanı: Yem pancarı, yem kolzası yıllık bir bitkidir ve bölgemizde Eylül-Ekim ayları arasında kış için ekilebilir. Kışa rozet dönemine denk gelen 8-10 yaprakla başlanması önerilir.