Adaylık için istifa edenler geri dönebilir mi?
Seçimlerden doğan yasal zorunluluklar nedeniyle istifa eden ve görevlerine dönmek isteyenler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesinde yer alan ve iki defadan fazla istifa edenlerin görevlerine dönemeyeceklerine ilişkin sınırlamalara tabi değildir.
Aday memur tekrar atanabilir mi?
Subaylık görevi sırasında istifa edip görevinden ayrılan kişi yeniden subay olarak atanabilir. 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre, asaletinin tanınmasından önce bir kurumdan ayrılan bir subay, başka bir kurumda görevlendirilemez.
İstifa eden memur hangi şartlarda geri dönebilir?
Kamu hizmetinden kendi isteğiyle ayrılan veya ayrılmış sayılan personel, boş kadroda geçirdikleri bekleme süresini tamamlamak ve bu sürenin iki defadan fazla olmaması kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesi uyarınca kamu hizmetine dönebilir.
Seçimler için istifa eden memur ne zaman geri dönebilir?
298 sayılı Kanunun Ek 7 nci maddesi hükmüne göre; seçim nedeniyle görevlerinden ayrılan kamu görevlilerinin, kurumlarına başvurarak görevlerine dönmelerini talep etmeleri için gereken süre, Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanından itibaren bir ayı geçemez.
Aday memurluktan istifa eden kaç yıl sonra geri dönebilir?
DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun olarak yazılı başvuru ile istifa (istifa) talebinde bulunan bir kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa eden kamu görevlisi için bu süre 1 yıl olarak kabul edilmektedir. Yani bu süreler dolmadan kamu hizmetine dönemez.
Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?
Bu madde hükmü, adaylıklarının geri çekilmesinden sonra esas itibarıyla memuriyetten istifa eden personel hakkında da uygulanır; adaylık süresi içinde görevden ayrılan personel, ancak yeniden atanma için gerekli şartları taşımaları halinde ayrıldıkları kuruma yeniden atanabilir.
Aday memurken istifa edilir mi?
Bu bağlamda; 657 sayılı Kanunun 94 üncü maddesiyle memurlara tanınan istifa hakkı memur adaylarına da tanınmıştır. Ve memur adaylarının istifasında herhangi bir sorun yaşanmamış olup, uygulanmaktadır.
Aday memurluk süresi en az kaç yıldır?
Şöyle ki; Madde 3/c: “Adaylık süresi: Kamu hizmetine ve Devlet memurluklarına ilk defa atananların atanma tarihinden itibaren bir yıldan az ve iki yıldan fazla olmamak üzere geçen süreyi ifade eder.” Aynı şekilde, 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinde Devlet memurluğuna adaylık usulü düzenlenmiştir.
İstifa eden memur KPSS ile tekrar atanabilir mi?
Emekli memurun KPSS sınavına tekrar girme hakkı. Bir memur kendi isteğiyle emekli olursa, KPSS sınavına tekrar girip memur olma imkânına sahiptir. Emekli bir memur, 657 sayılı Kanunda belirlenen bekleme süresine uyması koşuluyla yeni bir KPSS’ye girebilir ve mevcut puanıyla başka bir memuriyete geçebilir.
Memuriyetten kaç kez istifa edebilirim?
Her memur istifa etme hakkına sahiptir. Kamu hizmetine geri dönmek belirli koşullar altında mümkündür. Ancak bir kişi ikiden fazla istifa ederse, üçüncü kez kamu hizmetine geri dönme olasılığı hariç tutulur.
Memur 1 gün işe gelmezse ne olur?
Bir gün işe gitmemenin cezası nedir? Bir memur 1 veya 2 gün işten uzak kalırsa brüt maaşının %12,5’i ile %3,33’ü arasında maaş kesintisi ile cezalandırılır.
Kurum değiştiren memur eski kurumuna geri dönebilir mi?
Görev yaptığı kurumun izniyle başka bir kuruma nakledilen memur, ancak bu kurumun izniyle eski kurumuna dönebilir.
Aday olacak memurlar ne zaman istifa etmeli?
Yeni bir seçim yapılmasına karar verilmesi halinde, yeni bir seçim yapılmasına ilişkin kararın ilanından itibaren yedi gün içinde istifa dilekçesi vermedikçe aday olamazlar veya aday gösterilemezler.
5 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?
Yukarıdakilere göre, iş akdinin sona ermesiyle sona eren hizmet süresi için kıdem tazminatına hak kazanılamaz.
Memur istifa dilekçesi geri çekilebilir mi?
İstifa talebinde bulunan yetkilinin istifasını geri çekmesi olasılığı vardır. İstifanın geri çekilmesi talebi, idarenin istifa talebini kabul etmesinden önce yapılmalıdır. İdarenin istifa prosedürünü tamamlamasının ardından izlenecek süreç açık atama niteliğinde olacaktır.
İstifa eden memur KPSS ile tekrar atanabilir mi?
Emekli memurun KPSS sınavına tekrar girme hakkı. Bir memur kendi isteğiyle emekli olursa, KPSS sınavına tekrar girip memur olma imkânına sahiptir. Emekli bir memur, 657 sayılı Kanunda belirlenen bekleme süresine uyması koşuluyla yeni bir KPSS’ye girebilir ve mevcut puanıyla başka bir memuriyete geçebilir.
Milletvekillikten istifa edince ne olur?
Partisinden istifa eden milletvekili, ancak aynı seçim döneminde bağımsız olarak üyeliğini sürdürebilir; üyelik, başka bir partiye geçmesi veya Bakanlar Kurulunda görev almasıyla sona erer.
Sözleşmeli personel istifa ederse ne olur?
657 sayılı Kanun ve yukarıda belirtilen Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri çerçevesinde; işyerinde kesintisiz iki yıldan fazla çalışmış olmanız ve bir ay önceden bildirimde bulunarak istifa etmeniz halinde, üç yıllık ihbar süresine eşit kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
İstifa eden araştırma görevlisi geri dönebilir mi?
2914 sayılı Üniversite Personel Kanunu’na göre öğretim elemanlarının istihdamı ve görev süreleri belirli düzenlemelere tabidir. Görev süresi dolan veya görevinden ayrılan bir üniversite öğretim görevlisinin üniversiteye geri dönmek için başvuruda bulunması mümkündür.