İçeriğe geç

Kırk Dört Nasıl Yazılır

Kırk sekiz nasıl yazılır?

KELİME ANLAMI Kırk Sekiz Bu kelime sıklıkla kırk sekiz olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı kırk sekiz şeklinde olmalıdır.

Kırkbeş nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla kırk beş olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı kırk beş olmalıdır.

Yirmi dört nasıl yazılır?

Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolZahlOrdnung24vierundzwanzigvierundzwanzig25fünfundzwanzigfünfundzwanzig26sechsundzwanzigsechsundzwanzig27siebenundzwanzig89 weitere Zeilen

Kırk sayısı nasıl yazılır?

40 (kırk), 39’dan sonra ve 41’den önce gelen çift tam sayıdır.

41 sayısı nasıl yazılır?

1’den 100’e kadar İngilizce sayılar ve Türkçe telaffuzlarıSayısal sayı (kardinal sayı)Sayısal sayı İngilizce yazımıSayısal sayı Türkçe telaffuzu41Kırk bir forti van42Kırk iki forti tu43Kırk üç forti tıri44Kırk dört forti for89 satır daha

Kırk yedi nasıl yazılır?

KIRK YEDİ KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla kırk yedi olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı kırk yedi olmalıdır.

Kırk elli yıldır nasıl yazılır?

İndirgemeler ayrı ayrı yazılır: adım adım, yavaş yavaş, sürü sürü, şaşkın, şaşkın (bakan), farklı, derin, kademeli olarak, güzelce, santim santim, parça parça, parça parça (dinleyen), kol kola, sallanarak, vurarak .. vurarak, takım takım, tık tık, yavaşça, kırk elli (yıl), üç beş (kişi), yüz elli (yıllık), vb.

Yirmi beş nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Twenty-Five olarak yazılır. Doğru kullanımı Twenty-Five olmalıdır.

Kırk altı nasıl yazılır?

KIRK ALTI KELİMESİNİN ANLAMI Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıl, iki hafta, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki haftadan sonra, üçüncü sınıf, vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla “kırk altı” olarak yazılır. Doğru kullanım kırk altı olmalıdır.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Altmış nasıl yazılır?

TDK’ya göre altmış mı, altmış mı? TDK’ya göre altmış kelimesinin doğru yazımı “altmış”tır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Yirmi dokuz ekimde nasıl yazılır?

Belirli bir tarihi belirten ay ve gün adları büyük harfle başlar: Salı, 29 Mayıs 1453, Salı, 29 Ekim 1923, 28 Aralık 1982. Lale Festivali 25 Haziran’da başlar. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genellikle eylül ayının ikinci haftasında derslere başlar.

43 sayısı nasıl yazılır?

43 (kırk üç), bir sayı. Doğal sayı sisteminde 44’ten önce ve 42’den sonra görülür.

47 sayısı nasıl yazılır?

47 (kırk yedi) bir asal sayıdır. Doğal sayı sisteminde 48’den önce ve 46’dan sonra görülür.

41th nasıl yazılır?

21., 31., 41., vb. Hepsi 1. gibi -st kullanır. 22., 32., 42., vb. Hepsi 2. gibi -nd kullanır. 23., 33., 43., vb. Hepsi 3. gibi -rd kullanır. Diğerlerinin hepsi -te son ekini kullanır (24., 37., 49., 50., 68., 126.…).

Yirmi sekiz nasıl yazılır?

YİRMİ SEKİZ KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla yanlış olarak yirmi sekiz olarak yazılır. Doğru kullanımı yirmi sekiz olmalıdır.

Sayılar yazıyla nasıl yazılır?

2. Birden fazla kelimeden oluşan rakamlar ayrı ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Senet, çek vb. gibi para ile ilgili işlemler. Ticari belgelerdeki rakamlar ise karşı tarafta gösterilir: 650,35 (altı yüz elli TL, otuz beş kr.)

Otuz sekiz nasıl yazılır?

THIRTTY-EIGHT KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla thirty-eight olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı thirty-eight olmalıdır.

Elli sekiz nasıl yazılır?

ELLİ SEKİZ KELİMESİNİN ANLAMI Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıl, iki hafta, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki haftadan sonra, üçüncü sınıf, vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla “elli sekiz” olarak yazılır. Doğru kullanım elli sekiz olmalıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Göz Kremi Neye Göre Seçilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir